Google a dezvăluit câteva funcții noi care vor veni în curând pentru utilizatorii Android, inclusiv partajarea mai ușoară între dispozitivele Android.

La CES 2024, Google a anunțat câteva funcții noi Android care îi vor entuziasma pe cei din ecosistemul smartphone-urilor, inclusiv o funcție de partajare rapidă (Quick Share) între toate dispozitivele Android, extinderea Fast Pair la Chromecast și alte dispozitive Google TV și capacitatea de a proiecta TikTok de pe telefoane pe dispozitive Chromecast.

Mai jos sunt toate noile funcții care vin pe Android despre care trebuie să știți.

Quick Share

La CES, Google a anunțat că este în parteneriat cu Samsung pentru a aduce împreună cele mai bune soluții de partajare pentru a crea o soluție cross-Android numită Quick Share. Utilizatorii Samsung vor fi deja familiarizați cu caracteristica Quick Share (care este foarte apreciată), iar utilizatorii Android pot fi sau nu familiarizați cu Nearby Share (care nu este atât de apreciat). Pentru a veni cu o soluție mai bună pentru toți, cele două companii s-au reunit (sub numele Samsung Quick Share), pentru a integra cele mai bune dintre ambele cuvinte.

Quick Share va oferi partajare de conținut peer-to-peer pe toate tipurile de dispozitive (în cadrul ecosistemului Android), cum ar fi telefoanele și chiar Chromebookurile. Companiile lucrează chiar și cu producătorii de PC-uri pentru a integra Quick Share cu PC-urile Windows ca aplicație preinstalată. Quick Share va simplifica foarte mult ceea ce oferă deja Nearby Share și va fi lansat pe dispozitive începând din februarie.

Extinderea suportului Fast Pair

Fast Pair funcționează perfect cu căștile Bluetooth pe Android. În luna viitoare, Google intenționează să extindă Fast Pair pentru a accepta alte dispozitive, cum ar fi Chromecast cu Google TV și alte dispozitive Google TV (care vor fi lansate mai târziu în acest an).

Proiectare pe mai multe aplicații și dispozitive

Google s-a străduit din greu pentru a aduce capabilități de casting la mai multe aplicații și dispozitive. Începând de acum, utilizatorii Android pot difuza conținut TikTok de pe telefonul lor pe dispozitivele încorporate Chromecast. Și acesta este doar vârful acestui aisberg al creatorilor de conținut. Există, de asemenea, mai multe dispozitive planificate cu Chromecast încorporat, cum ar fi gama televizoarelor LG 2024 și chiar LG Hospitality Healthcare, astfel încât utilizatorii să își poată proiecta conținutul pe televizoarele din camerele de hotel fără a fi nevoie să se conecteze la fiecare aplicație.

În plus, se lansează o nouă funcție care va permite utilizatorilor să mute ceea ce redă pe Spotify și YouTube Music de la un telefon Pixel compatibil pe o tabletă Pixel andocata.

Interoperabilitate sporită cu Matter

Pe măsură ce tot mai mulți consumatori adoptă dispozitive inteligente, Google dorește să se asigure că dispozitivele de la diferite companii sunt capabile să interoperați. În acest scop, compania continuă să îmbrățișeze standardele din industrie și, cu ajutorul Matter (un nou standard pentru platformele de casă inteligentă), televizoarele LG și anumite dispozitive Google și Android TV vor acționa în curând ca hub-uri pentru Google Home.

Aplicațiile și serviciile Google vin pe mai multe autoturisme

Android Auto va veni în curând pe Ford Mustang Mach-E și F-150 Lightning. În plus, vehiculele electrice compatibile cu Android Auto vor putea partaja informații în timp real despre starea bateriei cu Google Maps pentru a îmbunătăți experiența de condus, oferind un nivel estimat al bateriei la sosirea la destinație. Aceste noi funcții vor permite, de asemenea, să estimați cât timp va fi necesar pentru încărcarea vehiculului.

Multe mărci de mașini de top vor vedea, de asemenea, o integrare mai bună cu aplicații precum Google Assistant și Google Play direct pe afișajul mașinii. Această nouă adăugare va fi lansată la mărci precum Nissan, Lincoln și altele.